29 Mart 2014 Cumartesi

Dünya Hepimize Yeter - Isaac Asimov


Geçen senenin hemen başında okumuştum Dünya Hepimize Yeter'i, Asimov'la tanışma kitabımdır ayrıca.

2013'ün hemen başındayken okuduklarım hakkında büyük çaplı notlar almıyordum, bu yüzdendir ki bu kitabın öyküleri yorumsuz kaldı, umarım günün birinde tekrar okuyabilirim. Bakıyorum da öyküleri unutmaya başlamışım bile. Ama kitabın genelindeki o enfes tadı unutamam tabii ki. Birbirinden güzel on beş öykü.

Benim içlerinde en sevdiğim Düş Görmek Özel Bir İştir olmuştu. Bunun peşi sıra Eski Mutluluklar ve Fıkracı öyküleri de aklımda yer etmiş bulunmakta. Eski Mutluluklar epey düşünmeye itmişti. Beni en çok hayrete düşüren öykü ise Özgür Seçim olmuştu.

Diğer öykülerden bahsetmemem, onları sevmediğim anlamına gelmiyor elbette. Birçoğunu unutmuşum dedim ya.

Muhteşem bir Asimov öyküleri derlemesi Dünya Hepimize Yeter. Bilimkurgu öyküleri severlere önerilir. Ama kitabı bulmanız oldukça zor.

4 yorum:

  1. "Kitabı bulmanız oldukça zor."u okuyunca korkuyla dönüp Asimov rafıma baktım (evet kendisine ait bir rafı var, çok seviyorum o rafı.) Orada kitabın beyaz sırtını görünce çok rahatladım, çünkü henüz okumadım ve elimdekiler bitecek diye Asimovları peş peşe okumaya kıyamıyorum. Yine heveslendim, Asimov'u özledim şimdi =)

    YanıtlaSil
  2. Bende de Asimov'un birçok kitabı okunmayı bekliyor, aslında "Asimov'un da aralarında bulunduğu birçok bilimkurgu kitabı okunmayı bekliyor" desem daha doğru bir tabir olacak sanırım. Bilimkurgu konusunda iştahlıyım ama henüz söz sahibi olamayacak kadar da toyum. Zamanla bu tablo değişecek, değişmeli.

    Size de iyi okumalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar. Asimov'un kitaplarını bulmak o kadar zor ki. Nedendir bilinmez kütüphanelerde bile çoğunu bulamıyorum. Sizlerden bir yardım isteyebilir miyim. Öğrencilerimle Robim Williams'ın oynadığı "Robot Adam" filmini eleştirel gözle izleyip, film eleştirisi hazırlamalarını isteyeceğiz. Filmin Asimov'ın "Bicennerial man" öyküsüne dayandığını öğrenince acaba b metin Türkçe ye çevrilmiş mi ? diye o kadar aradım ki bu sorunun cevabını bulamadım. Elinizdeki kitaplarda bu öykü ya da romanın bir bölümü olarak var mı acaba? İlginize gönülden teşekkürler. Osman Torun torunosman@gmail.com

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar. Asimov'un kitaplarını bulmak o kadar zor ki. Nedendir bilinmez kütüphanelerde bile çoğunu bulamıyorum. Sizlerden bir yardım isteyebilir miyim. Öğrencilerimle Robim Williams'ın oynadığı "Robot Adam" filmini eleştirel gözle izleyip, film eleştirisi hazırlamalarını isteyeceğiz. Filmin Asimov'ın "Bicennerial man" öyküsüne dayandığını öğrenince acaba b metin Türkçe ye çevrilmiş mi ? diye o kadar aradım ki bu sorunun cevabını bulamadım. Elinizdeki kitaplarda bu öykü ya da romanın bir bölümü olarak var mı acaba? İlginize gönülden teşekkürler. Osman Torun torunosman@gmail.com

    YanıtlaSil