26 Mart 2014 Çarşamba

Greystorm Dördüncü Cilt: Makatea Savaşı - Antonio Serra / Stefano Vietti


Uzun bir aradan sonra son cildi de okuyup seriyi tamamladım. Makatea Savaşı, ilk üç cilde kıyasla biraz daha kalın. Kalın olmasının sebebi aslında seride geçen, Robert Greystorm'un tasarladığı teknolojik araçların tanıtımı ve bir de yan hikaye barındırıyor olması. Bunun haricinde "ana hikaye" öncekilerle aynı uzunlukta. Bu sayıyı "özel cilt" yapan ise ek bilgiler ve dediğim gibi yan hikaye.

Nedir bu yan hikaye? Hoanui ve Mili'nin Londra'da geçirdiği yıllardan ufak bir kesit. Bu bölümleri okumak çok keyifliydi benim açımdan. Kronolojik sıralamada ortalarda bir yerde yer alıyor ama bu kısım, sadece kurguyu bozmamak adına en son cilde saklamış yazarlar Antonio Serra ve Stefano Vietti. Güzel de düşünülmüş. Hoştu.

Jules Verne'e kocaman bir selamın çakıldığı Greystorm serisi böylelikle son buluyor. Doğa ve bilimin karşı karşıya geldiği güzel bir hikayeydi. İnsanın nasıl hırsına yenik düştüğünü, amaçları uğruna her şeyi yapabileceğinin bir kanıtıydı adeta. Robert Greystorm çok zeki olmasına rağmen aşırı gücün kurbanı oldu. İcatlarını daha yararlı bir şekilde kullanabilirdi fakat o aksini seçti ve kaybetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder