19 Mart 2014 Çarşamba

Çağlar Boyu Quidditch - Kennilworthy Whisp (J.K. Rowling)


Harry Potter serisinin bir diğer ek kitabı "Çağlar Boyu Quidditch".

Büyücüler Dünyası'nın popüler sporu Quidditch üzerine bir kitap bu. Rowling çok detaylı bir şekilde anlatmış bize bu sporu.

Kitap yine Albus Dumbledore'un önsözüyle açılıyor. Önsözden önce ise kitabın Büyücüler Dünyası'ndaki yazarı Kennilworthy Whisp hakkında bilgi ediniyoruz ve kitaba yapılmış bazı övgülerden haberdar oluyoruz.

Kitap on ana başlığa ayrılmış durumda. Quidditch'in nasıl ortaya çıktığından eski süpürge oyunlarına, Altın Snitch'in oyuna dahil olmasından Muggle-Kovucu önlemlere, günümüze dek oyunda ne gibi değişiklikler olduğundan Britanya ve İrlanda'nın Quidditch takımlarına, süpürgenin gelişim tarihinden oyunun dünyaya yayılışına dek birçok konuyu detaylıca ele almış Rowling.

Tüm bu bilgileri okumak o kadar keyifli ki, kitabı bitirdikten sonra içimde Quidditch oynama isteği baş gösterdi. Muggle sporlarından en ilgiyle takip ettiğim spor dalı futbol olmasına rağmen, hakkında böyle bir kaynakça okumayacağımı çok iyi biliyorum fakat büyücülerin bu ata sporu hakkında en az bu kitaptaki sayfa sayısı kadar daha okuyabilirim sıkılmadan.

Keşke Rowling bu tip ek kitaplar yazmaya devam etse de okusak...

Baskıları tükendiği için bulmak çok zor olsa da, Harry Potter okurlarının kesinlikle edinmesi gereken iki kitap: "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar?" ve "Çağlar Boyu Quidditch".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder