19 Mart 2014 Çarşamba

Hannibal (2x1 -2x2)

Dizinin ikinci sezonu iki hafta önce başladı.

Uzun zaman olmuştu Hannibal izlemeyeli ve bu yüzden başka hiçbir dizide rastlamadığım bu karanlık ve gerilim dolu havayı, Will'in empati yeteneği sayesinde cinayetleri çözmesini, Hannibal Lecter'ın keskin ve delici bakışlarını, insan organlarını özenle kesip biçip yemekler hazırlayıp, onları misafirlerine hayvan etiymiş gibi yedirmesini özlemişim hakikaten.

Çok farklı bir havası var Hanibal'ın ve ikinci sezonun ilk iki bölümü itibarıyla da beni gerim gerim germiştir her zamanki gibi. İlk sezona oranla gerilim dozu epey artmış, çok rahatsız edici sahneler var fakat dizi buram buram kalite koktuğu için bu tip sahnelere tahammül edip kurgunun tadını çıkarmak gerek.

Will hapiste dahi cinayetleri çözmeye devam ediyor, kendisine getirilen dosyalar sayesinde. Bir zamanlar çok iyi bir iş arkadaşı olan Jack'in, Will'i bir anda silmesini ise tahammül edememekle birlikte zavallılık olarak nitelendiriyorum. Bu kadar çabuk mu silinir bir insan? Acaba Will'in suçsuz olduğu ortaya çıkarsa Jack ne yapacak çok merak ediyorum şimdiden, yüzüne nasıl bakacak.

Ayrıca sezonun açılış sahnesindeki Hannibal-Jack kavgası olağanüstüydü. Böyle bir açılış yapmakla senaristler sezonun sonuna kadar izleyicileri kendilerine bağlamış bulunmakta. Acaba Breaking Badvari bir son mu olacak? Bu sahne kesinlikle sezon finalinde kullanılabilir. Olayların o raddeye nasıl geldiğini çözümlemekse biz izleyicilere düşüyor sanırım.

Çok güzel başladı Hannibal. Umarım hep bu kalitede devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder